Trainingsaanbod

Laat vorm en inhoud voor je pleiten

Elke advocaat laveert tussen verschillende partijen en belangen. Van een Intakegesprek met jouw cliënt tot telefonisch, online of aan tafel onderhandelen met de advocaat van de wederpartij. En van een mediationgesprek tot een zitting: naast de juridische inhoud moet je als advocaat kunnen verbinden, afstemmen, vertrouwen winnen en overtuigen. Dit doe je door inzet van je stem, spraak, lichaamshouding, adem en mimiek af te stemmen op de context. Wetenschappelijk staat vast dat dit vaak doorslaggevend is voor het resultaat. 

Is wat jij denkt dat je uitzendt ook steeds wat de ander ontvangt? Hoe stevig of flexibel beweeg jij je in verschillende krachtenvelden? Wat is karakteristiek voor hoe jij overkomt, pleit en partijen benadert? Hoe ziet dat eruit op de momenten van de waarheid, wanneer de druk oploopt?

Josanne_Bestuurders_Wijs

Deelnemer:
“Deze trainingen zouden verplicht moeten zijn voor elke advocaat”

Overtuigen en
onderhandelen met impact

Een sterke inhoud staat buiten kijf, maar laten zien en voelen dat je de belangen van de ander behartigt, vraagt om andere skills dan alleen inhoudelijke expertise. Een van die skills is het juist kunnen 'lezen' van de klant, maar ook van de rechter en wederpartij.

Je toon, timing, blik of houding kunnen het verschil betekenen tussen succes of falen, tussen draagvlak of weerstand, tussen duidelijk zijn of dwingend. Instituut Wijs biedt je een programma waarmee je meer grip krijgt op je verbale én je non-verbale impact en stijl van communiceren.

Zodat je beter in verbinding blijft met waar je voor staat als mens en advocaat en makkelijker in verbinding komt en blijft met anderen. Zodat je goed zichtbaar en hoorbaar bent, verschil weet te maken en kan overtuigen. 

Mix voor succes: juridische kennis en persoonlijke performance

De trainingen van Instituut Wijs voor advocaten combineren juridische kennis met expertise op het gebied van spreken, presenteren en non-verbale communicatie. 

De trainingen gaan dieper in op de persoonlijke performance en zijn volledig gericht op jouw non-verbale impact en skills. Alle trainingen zijn toegespitst op de specifieke aspecten van de advocatenpraktijk met de verschillende doelgroepen.

BEKIJK HET AANBOD

1 daagse Masterclass
Vergroot je impact

Een helder beeld van je eigen non-verbale impact waardoor je meer grip krijgt op onderhandelingen en de kwaliteit van je performance.

Open inschrijving of incompany

1 Dag - 9.30 tot 16.30

+ 1 Individuele analyse van een uur

Trainers: Josanne en/of André

Kosten €795,00

7 po punten

Intensief individueel traject

Grote stappen maken in ontspannen, authentiek en effectief spreken, pleiten en onderhandelen afgestemd op de context, juridische inhoud.

LIVE INDIVIDUEEL

3 dagdelen - 3,5 uur

Incl. assesment en online training

Trainer Josanne

Kosten: € 1995,-

9 po punten

Op maat

Incompany trainingen voor je medewerkers of team?

De performance van individuele collega's naar een top niveau brengen? Of als team de communicatie verbeteren voor betere resultaten? Neem contact op voor een voorstel op maat.

Advocaten Orde

Raad van Advies

De toetsing van ons aanbod

Instituut Wijs heeft gericht op het aanbod van de advocatuur een Raad van Advies samengesteld met als doelstelling: de inbreng vanuit het beroepenveld zo optimaal mogelijk te kunnen benutten voor o.a. de totstandkoming, evaluatie en continue ontwikkeling van ons aanbod.

Fijn dat zij ons helpen!

De Raad van Advies adviseert gevraagd en ongevraagd op het gebied van:

•  de marktbehoefte, selectie van onderwerpen van het aanbod;
•  inhoud van de opleidingen: aanpak, werkwijze, doelstelling en resultaat, praktijkcasuïstiek, etcetera;
•  praktijkgerichtheid van het aanbod en optimale aansluiting bij de doelgroep;
•  de bedrijfsvoering en cursusorganisatie;
•  continue ontwikkeling van het aanbod (in het algemeen en op grond van het bespreken van de evaluaties van deelnemers).

Leden in de raad

Wilko Jan Aardema

Advocaat/ Partner bij AVBlegal vastgoed en handelszaken

Annemieke Machielse

Advocaat huurrecht eigenaar bij AM advocatuur

Sabine Jansen

Advocaat Ondernemingsrecht en Faillissementsrecht bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten

VACATURE

Er is een vacature voor één lid in onze Raad van advies. Wil jij als advocaat of rechter een bijdrage leveren aan kwalitatieve en toegepaste trainingen binnen de advocatuur is dit je kans.

Mail naar josanne@instituutwijs.nl voor meer informatie.

TOP