Josanne-Anke_Over_Wijs
OVER WIJS

Sterke allianties voor krachtige trainingen

Instituut Wijs is opgericht door Josanne Toussaint. Als communicatie- en stemdeskundige heeft zij zich de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld tot expert op het gebied van stem, spraak en presentatie. Onder haar begeleiding zijn al vele politici, advocaten, managers, docenten, bestuurders en andere professionals uitgegroeid tot bewuste sprekers die hun stem, spraak en houding weten in te zetten voor meer overtuiging, vertrouwen en daadkracht.

Binnen Wijs werkt Josanne nauw samen met collega-specialisten. Sterke allianties voor krachtige trainingen, die je laten groeien in persoonlijk leiderschap.

Persoonlijk

Wie is Josanne?

“Mijn liefde voor de stem en alles wat daarmee te maken heeft, begon toen ik als semiprofessioneel zangeres optrad. Het voelde als een groot cadeau toen ik ervaarde hoe je met je stem en je performance mensen kunt bereiken en kan raken. Tijdens mijn studies communicatie en logopedie raakte ik nog meer gefascineerd door de mogelijkheden van de stem en de performance. En de obstakels die je daarbij kunt tegenkomen.

Van situaties waarin de communicatie botst, mensen elkaar niet begrijpen, of als een spreker geen contact weet te maken met het publiek, kan ik letterlijk buikpijn krijgen. Want ik zie de potentie, de kansen en weet dat het anders kan. 

Daarom ondersteun ik mensen bij het vertellen van hun verhaal, om hun kracht naar boven te halen en hen als mens en spreker echt tot hun recht te laten komen. In plaats van er zelf op te staan, geef ik nu graag het podium aan professionals die hun persoonlijke impact en leiderschap willen vergroten, zowel in communicatie voor en met groepen als in één op één gesprekken.

Doordat (publiek) bestuurders en advocaten steeds vaker in mijn praktijk kwamen, ben ik voor hen specifieke groepstrainingen gaan ontwikkelen. Daarnaast kan elke professional bij Wijs terecht voor een persoonlijk traject. Van ervaren sprekers tot mensen die vooral inhoudelijk expert zijn op hun vakgebied: door mensen te laten ervaren wat het verschil is tussen een rol spelen en echt jezelf zijn in communicatie, zie ik hoe echt iedereen groeit. En daar kan ik elke dag weer enorm van genieten.”

ONS TEAM

Wie zijn Wijs?

Josanne Toussaint

Oprichter van Instituut Wijs en gepassioneerd trainer, spreker en coach.

Josanne Toussaint is expert op het gebied van stem, spraak, presentatie en communicatie. Zij is communicatiedeskundige en gespecialiseerd logopedist. Onder haar begeleiding zijn al vele politici, managers, advocaten, docenten en bestuurders uitgegroeid tot bewuste sprekers die hun stem, spraak en houding weten in te zetten voor meer overtuiging, vertrouwen en daadkracht. Als trainer, coach en spreker laat Josanne met veel passie ook jou de kracht van je presentatie ontdekken. Als docent en trainer is zij ook verbonden aan  Schouten en Nelissen.

André de Jong

Haptonoom en non-verbaal expert. Oprichter van De Kliq

André de Jong is oprichter van de KliQ, bedrijfseconoom en bedrijfs haptonoom. Hij managet de dynamiek in management teams en besturen,  is executive coach, procesbegeleider van verandertrajecten en trainer. André is expert op het gebied van non-verbale communicatie en ontwikkelaar van de non-verbale assessment methodiek Impact Indicator. Met de medewerkers van zijn bureau traint hij directies, colleges, besturen en professionals in het ontwikkelen van hun impact. Verdieping van je bewustzijn en ontwikkelen van je authenticiteit vertaalt hij door naar de professionele praktijk van besturen van maatschappelijke organisaties.

Meijke de Greeff

Sales en marketing support bij Wijs! Gastvrouw, netwerker en verbinder in hart en nieren.

Arjan van Hooff

Expert in visuele communicatie-marketing en eigenaar van Dve Studio

TOP