Josanne-Anke_Over_Wijs
OVER WIJS

Sterke allianties voor krachtige trainingen

Instituut Wijs is opgericht door Josanne Toussaint. Als communicatie- en stemdeskundige heeft zij zich de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld tot expert op het gebied van stem, spraak en presentatie. Onder haar begeleiding zijn al vele politici, advocaten, managers, docenten, bestuurders en andere professionals uitgegroeid tot bewuste sprekers die hun stem, spraak en houding weten in te zetten voor meer overtuiging, vertrouwen en daadkracht.

Binnen Wijs werkt Josanne nauw samen met collega-specialisten. Sterke allianties voor krachtige trainingen, die je laten groeien in persoonlijk leiderschap.

Persoonlijk

Wie is Josanne?

“Mijn liefde voor de stem en alles wat daarmee te maken heeft, begon toen ik als semiprofessioneel zangeres optrad. Het voelde als een groot cadeau toen ik ervaarde hoe je met je stem en je performance mensen kunt bereiken en kan raken. Tijdens mijn studies communicatie en logopedie raakte ik nog meer gefascineerd door de mogelijkheden van de stem en de performance. En de obstakels die je daarbij kunt tegenkomen.

Van situaties waarin de communicatie botst, mensen elkaar niet begrijpen, of als een spreker geen contact weet te maken met het publiek, kan ik letterlijk buikpijn krijgen. Want ik zie de potentie, de kansen en weet dat het anders kan. 

Daarom ondersteun ik mensen bij het vertellen van hun verhaal, om hun kracht naar boven te halen en hen als mens en spreker echt tot hun recht te laten komen. In plaats van er zelf op te staan, geef ik nu graag het podium aan professionals die hun persoonlijke impact en leiderschap willen vergroten, zowel in communicatie voor en met groepen als in één op één gesprekken.

Doordat (publiek) bestuurders en advocaten steeds vaker in mijn praktijk kwamen, ben ik voor hen specifieke groepstrainingen gaan ontwikkelen. Daarnaast kan elke professional bij Wijs terecht voor een persoonlijk traject. Van ervaren sprekers tot mensen die vooral inhoudelijk expert zijn op hun vakgebied: door mensen te laten ervaren wat het verschil is tussen een rol spelen en echt jezelf zijn in communicatie, zie ik hoe echt iedereen groeit. En daar kan ik elke dag weer enorm van genieten.”

ONS TEAM

Wie zijn Wijs?

Josanne Toussaint

Oprichter van Instituut Wijs en gepassioneerd trainer, spreker en coach.

Josanne Toussaint is expert op het gebied van stem, spraak, presentatie en communicatie. Zij is communicatiedeskundige en gespecialiseerd logopedist. Onder haar begeleiding zijn al vele politici, managers, advocaten, docenten en bestuurders uitgegroeid tot bewuste sprekers die hun stem, spraak en houding weten in te zetten voor meer overtuiging, vertrouwen en daadkracht. Als trainer, coach en spreker laat Josanne met veel passie ook jou de kracht van je presentatie ontdekken. Als docent en trainer is zij ook verbonden aan  Schouten en Nelissen.

André de Jong

Haptonoom en non-verbaal expert. Oprichter van Academium

André de Jong is oprichter van Academium, fysiotherapeut, econoom en haptotherapeut. Actief als docent haptonomie, executive coach en trainer. André is expert op het gebied van non-verbale communicatie en ontwikkelaar van de non-verbale assessment methodiek. Met de medewerkers van zijn bureau traint hij directies, advocaten, besturen en professionals in het ontwikkelen van hun persoonlijke impact en de congruentie van hun communicatie. Voor meer draagvlak, samenwerking en vooral resultaat.

Meijke de Greeff

Sales en marketing support bij Wijs! Gastvrouw, netwerker en verbinder in hart en nieren.

Linda Graanoogst

Publiciteitscoach en oud journalist. Eigenaar van Met gemak in het nieuws.

Linda is publiciteitscoach, oud journalist en eigenaar en oprichter van Met gemak in het nieuws. Jarenlang heeft Linda als journalist gewerkt en interviewde ze naast burgemeesters, burgers, Tweede Kamerleden, topsporters en bekende artiesten ook honderden ondernemers. Linda heeft in al die jaren meer dan 4.500 persberichten geschreven, telkens op basis van interviews. Linda geeft experts een podium en ziet hun bedrijf groeien. Dat doet ze nog altijd, met veel liefde, passie en plezier bovendien. "Het gaat altijd om storytelling, en hoe je jouw verhaal op een authentieke manier brengt, mét nieuwswaardigheid."

Koen Heesakkers

Improve Sales Academy - Ervaren sales trainer en ondernemer

IMPROVE Sales Academy is opgericht door Koen Heesakkers. Koen biedt als ervaren sales trainer en ondernemer een platform voor trainingsprofessionals die meer uit zichzelf willen halen. Naast ondernemer en trainer is Koen een verkoper pur sang, maar hij wordt ook regelmatig gevraagd als spreker op diverse evenementen.

Annemiek Machielse

Advocaat-eigenaar van AM advocatuur en trainster

Annemiek Machielse is advocaat-eigenaar van AM advocatuur en lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Zij heeft na de middelbare school Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd en heeft een aantal jaren in de marketing-communicatie gewerkt voordat zij aan haar studie Rechten begon. Juist door die achtergrond verliest zij doel en doelgroep nimmer uit het oog en kan zij taal als effectief wapen gebruiken om voor haar cliënten maximaal resultaat te halen. Een juridisch solide verhaal komt namelijk nog beter tot zijn recht als er een goede ‘lijst’ omheen zit. Als huurrecht advocaat heeft Annemiek een echte procespraktijk, waardoor zij ruime ervaring heeft met pleiten in kort geding en tijdens comparities.

Arjan van Hooff

Expert in visuele communicatie-marketing en eigenaar van Dve Studio

Michelle van Leest

Online business manager bij Instituut Wijs. Eigenaresse van MVL Office Support.

Michelle van Leest is eigenaresse van MVL Office Support. Doordat Michelle uit een echt ondernemers gezin komt was voor haar de keus dan ook heel makkelijk om een eigen bedrijf te starten. Na jaren voor verschillende bedrijven gewerkt te hebben is zij voor zichzelf begonnen als virtueel assistent. Zo ondersteunt Michelle verschillende ondernemers virtueel en is zij een echte sparringspartner. Ze is enthousiast, ondernemend en sociaal. Een quote die echt van toepassing is op Michelle is ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’.  Naast Josanne is Michelle het aanspreekpunt bij Instituut Wijs.

TOP