Colleges B&W en gemeente raden

Onmisbare tools voor een sterk college en een sterke raad

Als bestuurder of raadslid licht jou communicatie en je persoonlijke presentatie onder een vergrootglas. Verbindende communicatie vervult in deze functie een sleutelrol.

Communicatie is interactie

Als bestuurder heb je te maken met verschillende partijen met een eigen referentiekader en andere belangen. Wil je dat je boodschap landt bij de ander, dan is het essentieel om deze krachtenvelden en interactiedynamiek te begrijpen. Straal je als wethouder uit wat je wil? Ondersteunt dit je boodschap? Doe je hier de inhoud recht mee? Zorg je voor onderlinge verbinding met de rest van het college, de raad en de inwoners van je gemeente? Of schep je juist onbewust afstand?

Vergroot de verbindingskracht

Juist omdat er van buitenaf van alle kanten aan een college wordt geduwd en getrokken, is de verbindingskracht binnen het college een van de belangrijkste sleutels tot persoonlijk en collectief succes. Een goede samenwerking zorgt voor rugdekking op lastige dossiers. Het maakt dat je elkaar kunt aanspreken en dat er ruimte is voor tegengeluiden. Dat maakt investeren in professioneel samenwerken en persoonlijke performance een logische stap.

Training op maat voor maximale impact

Als professionals met de ervaring en expertise om Colleges maximaal te laten presteren, helpen we ook u graag bij het realiseren van maximale impact in persoonlijke performance en onderlinge communicatie. Tijdens onze één- of  tweedaagse training op maat brengen we de individuele impact van ieder collegelid in kaart. We registreren waar kansen en uitdagingen liggen en reflecteren op de uitstraling van het college als geheel. Met concrete handvatten voor het bereiken van resultaat.

Breng je pres(en)taties naar een hoger level met een training van Instituut Wijs. Voor een krachtige start om de impact van het college op de raad, de organisatie en burgers te versterken. 

Ervaringen met Wijs

TOP