Colleges B&W en gemeente raden

Onmisbare tools voor een sterk college en raad in 2022

Er breekt een spannende periode aan voor veel bestuurders. Na de gemeentelijke verkiezingen in 2022 gaan zij verder in een nieuw college of moeten een nieuwe weg inslaan. Persoonlijke presentatie en verbindende communicatie van bestuurders vervullen in deze periode een sleutelrol.

Communicatie is interactie

Als bestuurder heb je te maken met verschillende partijen met een eigen referentiekader en andere belangen. Wil je dat je boodschap landt bij de ander, dan is het essentieel om deze krachtenvelden en interactiedynamiek te begrijpen. Straal je als wethouder uit wat je wil? Ondersteunt dit je boodschap? Doe je hier de inhoud recht mee? Zorg je voor onderlinge verbinding met de rest van het college, de raad en de inwoners van je gemeente? Of schep je juist onbewust afstand?

Vergroot de verbindingskracht

Juist omdat er van buitenaf van alle kanten aan een college wordt geduwd en getrokken, is de verbindingskracht binnen het college een van de belangrijkste sleutels tot persoonlijk en collectief succes. Een goede samenwerking zorgt voor rugdekking op lastige dossiers. Het maakt dat je elkaar kunt aanspreken en dat er ruimte is voor tegengeluiden. Dat maakt investeren in professioneel samenwerken en persoonlijke performance een logische stap. Zeker met de verkiezingen van 2022 in het vooruitzicht.

Training op maat voor maximale impact

Als professionals met de ervaring en expertise om Colleges maximaal te laten presteren, helpen we ook u graag bij het realiseren van maximale impact in persoonlijke performance en onderlinge communicatie. Tijdens onze één- of  tweedaagse training op maat brengen we de individuele impact van ieder collegelid in kaart. We registreren waar kansen en uitdagingen liggen en reflecteren op de uitstraling van het college als geheel. Met concrete handvatten voor het bereiken van resultaat.

Breng je pres(en)taties naar een hoger level met een training van Instituut Wijs. Voor een krachtige start om de impact van het college op de raad, de organisatie en burgers te versterken. Nu, in 2022 en daarna.

Ervaringen met Wijs

TOP