Josanne in Over Spreken Gesproken Podcast
17-04-2023

Ik was te gast bij de 'Over Spreken Gesproken' Podcast

Ben jij je bewust van je hoe je spreekt? Weet je eigenlijk wel wat dat doet met je boodschap?

Adem, houding, stem, (uit)spraak en lichaamstaal zijn de basis om jouw overtuigingskracht te versterken. Maar voor een presentatie die ‘pakt’ is meer nodig dan een goede spreektechniek.
Inzichten uit de actuele breinkennis laten zien dat je luisteraar haarfijn jouw stemming kan aanvoelen. Dus als het brein van de luisteraar ongemak bespeurt zal je boodschap nooit binnenkomen.
Ik deze aflevering bied ik je daarom de tools om vol vertrouwen in jezelf optimaal af te stemmen op de luisteraar. Authentieke verbindingskracht noemt ik dat.

Over 'Over Spreken Gesproken'

We herkennen het allemaal: slaapverwekkend vermoeiende presentaties van collega’s, verkopers die als wandelende flyers fungeren, een familielid met een wollig en onsamenhangend verhaal of een directeur die zijn visie heeft vertaald naar honderden onleesbare slides.
Het is misschien wel vanwege al deze ervaringen dat we het Spaans benauwd krijgen wanneer we zelf moeten spreken in het openbaar.

Over Spreken Gesproken is de ultieme podcast voor professionals die willen praten met resultaten. In de nr. 1 public speaking podcast van Nederland interviewt trainer, spreker en auteur Glenn Vergoossen de beste sprekers en experts uit dit vakgebied.

Iedere 1ste, 3de en 5de maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar. Maak korte metten met plankenkoorts en spreek met meer impact! Ga voor meer informatie naar www.oversprekengesproken.nl

Josanne in Storybrand Podcast
28-02-2023

Met Daan Schmidt, spreek ik in de Storyboard Podcast

Dit is waar we het over zullen hebben:

•Wat je stem allemaal over jou verraadt.
•Hoe je spanning oplost voordat je gaat presenteren.
•Welk effect heeft de Nederlandse cultuur op jouw manier van presenteren.
•Het model van drie cirkels je werkt je als je presenteert en hoe je dat traint.
•Waarom het uitschrijven van je teksten wel voor je werkt, maar je moet het anders toepassen.
•Praktische tips die je kunt toepassen om jezelf weer ontspannen te krijgen als je presenteert of een belangrijk gesprek moet voeren.
•Waarom je juist niet diep in moet ademen voordat je gaat presenteren of spreken.
•Hoe je met je stem controle houdt over je publiek.
•Hoe je zorgt dat jouw stem niet afleidt van je inhoud als je presenteert of in gesprek bent.
Mijn boodschap aan jou: "Blijf in je cirkel"

Over de Storybrand Podcast

De StoryBrand podcast. Waar wij geloven ‘if you confuse you'll lose’. Ruis in je communicatie is je grootste vijand. En het creëren van een duidelijke boodschap is de sleutel om je bedrijf te laten groeien.

TOP