Sprekend jezelf zijn

Checklist voor een (top) performance

Jij hebt iets te vertellen. Je hebt nagedacht over je boodschap. Tijdens een vergadering, presentatie, pitch of onderhandeling wil je dat je boodschap binnenkomt en blijft hangen.

Lukt dit altijd? Wordt er echt naar je geluisterd? Of merk je dat gesprekspartners afhaken, je punt niet lijkt te landen en je doelen niet worden behaald? Gaan onderhandelingen de verkeerde kant op? Zeg je dingen op een manier die eigenlijk niet helemaal bij je past? Haast, zenuwen, druk, slechte voorbereiding, irritatie, enthousiasme kunnen ervoor zorgen dat de inhoud niet overkomt zoals jij had gewild. Om doelen te bereiken is meer nodig dan een goede boodschap.

Persoonlijk leiderschap
Een goede, waardevolle, kernachtige inhoud is de basis. Maar daarmee ga je het in de meeste situaties niet redden. Persoonlijk en bestuurlijk leiderschap en  ondernemerschap winnen aan kracht door een goede persoonlijke performance. 

Wil je weten hoe jij communicatief scoort en waar nog winst te behalen valt als het gaat om

  • vertrouwen krijgen?
  • geloofd worden?
  • onderhandelingen in je voordeel laten uitvallen?
  • effectieve acquisitie?
  • dat jouw punt in de vergadering aandacht krijgt die het verdient?
We dagen je uit

Hoe hoog scoor jij op de persoonlijke performance ladder?

DOE DE CHECKLIST

Beantwoord de volgende 10 vragen met een (belangrijke) spreeksituatie in gedachten. Je moet bijvoorbeeld spreken in een vergadering of een presentatie houden. Lees eerst de hele vraag met toelichting en antwoord dan met JA of NEE.

Kennismaken

Wil je werken aan je persoonlijke performance? Wijs denkt graag met je mee! Welk traject bij je past en wat jij nog nodig hebt om je verbale en non-verbale kwaliteiten te perfectioneren. Vul het contact formulier in dan mailen wij terug voor een vrijblijvende bel afspraak.

Meer ontdekken over Wijs?
TOP